Mina sponsorer

Martinsson Express Snabbast i stan

Deltävling 4, Raceweek, 28-29 juli 2012, Kinnekulle Ring

Under kvalet kändes inte framvagnen helt okej och jag fick nionde tid i VOC, men startade från elfte rutan eftersom vi kör ihop med Klass I och Classic standard. Vi ändrade på inställningarna på framvagnen och hoppades att det skulle bli bättre. Till lördagens race öppnade sig himlen och till min glädje formligen öste det ner. Racet gick bra och jag kom i mål på fjärde plats.

I race två startade jag från fjärde rutan i strålande solsken och på torr bana, men eftersom bilen fortfarande inte betedde sig som jag ville kunde jag inte hålla min position utan slutade på femte plats.

Efter deltävling fyra ligger jag på tredje plats i cupen, tre poäng efter tvåan och fyra poäng efter ettan. Nästa race körs på Kinnekulle Ring 1-2 september, även denna tävling sänds på webben från www.sskracing.se.

Deltävling 3, 9 juni 2012, Falkenbers motorbana

Kvalet gick bra och jag startade från andra rutan i första racet. Efter chikanen var jag först och behöll ledningen under några varv, men blev passerad av tvåan och trean. I ingången till chikanen kunde jag inte bromsa hårt nog för att undvika att toucha bilen framför mig och jag fick en drive through ganska sent i racet. Jag hade inte många varv på mig att köra upp mig i fältet och slutade på en elfteplats.

I race två startade jag från fjärde rutan, men fick under racet släppa en placering och slutade på femte plats.

Efter deltävling tre ligger jag nu på tredjeplats, en poäng från första plats.

Deltävling 2, 26-27 maj 2012 Kinnekulle Ring

På lördagens kval kom jag femma, 6 tiondelar efter ettan. Starten gick kanon och jag kunde efter ett ganska odramatiskt race ta mig i mål på en tredjeplats.

Jag fick till en bra tid under racet och startade andra racet från ruta två. Jag fick återigen till en bra start och kom ut etta efter kvarn. En ledning som jag höll hela vägen in i mål. Under loppets gång fick jag en hel del stryk, inte mycket plåt var orörd från backspeglarna och bakåt. Jag blev av med båda backspeglarna och bakre kofångaren. Efter loppet blev jag bestraffad och flyttades ner till fjärde plats. En för mig inte helt klar bedömning. Titta gärna på filmen från min onboard camera och döm själv. Trots detta leder jag cupen efter två deltävlingar körda.

Premiären 28-29 april 2012 Kinnekulle Ring

Fredagens tester kändes bra och på kvalet hade jag tredje tid i VOC, men startade från fjärde ruta eftersom Ring från Klass 1 hade en bättre tid. Starten gick bra och jag kom ut som trea efter Jimmy Eriksson och Axel Hellsten. En placering som jag behöll ändra fram till TV kurvan på sista varvet då jag blev omkörd av Jan Johansson vid en miss när jag skulle varva en klass 1 bil. Ut på målrakan fick jag en bra utgång och kunde ta tillbaka tredjeplatsen med mindre än en halv billängd till godo. Jag kände att inställningarna behövde justeras lite mer för att få mer fart till race två.

Under söndagens warm-up fick vi till en bra setup på bilen och jag kände mig redo för race två. Återigen startade jag från ruta fyra och lyckades ännu en gång bra i starten, efter kvarnkurvan låg jag tvåa efter Jimmy Eriksson. P.g.a. avåkningar längre bak i startfältet fick två varv köras bakom safety car och vid omstarten tog jag mig om Jimmy och ledde loppet hela vägen in i mål och tog därmed min första plats överst på pallen i min racingkarriär. Allt som allt en MYCKET bra helg! =)

Nästa tävling körs på Kinnekulle Ring 25-27 maj. För den som inte har vägarna förbi finns ändå möjligheten att se racen via webben, gå bara in på www.sskserien.se och klicka på livesändning.

Testhelgen 2012

Testen visade att vi börjat hitta rätt med bilens inställningar, men hon hoppade som en känguru vid varje ojämnhet på banan. Lite mer justeringar kändes nödvändiga, så hem till garaget igen.