Fotogalleri VOC

Klicka på bilderna för att se fler foton

Finalen 2011

Under finalen och det mekracet försökte vi komma på varför bilen var totalstum i bakänden, varje gupp kändes som ett järnrör rakt upp i ryggraden, vilket gjorde det svårt för mig att koncentrera mig på körningen. Under vinterhalvåret kommer vi att titta mer på fjädrar och dämpare för att komma tillrätta med problemet. Vi ses i april för testhelg och premiär!!! Tack för säsongen 2011 som blev mer omväxlande än vi tänkt =).

Falkenberg 2011

Det kändes spännande att få prova 850:n på min favoritbana. Kvalet gick riktigt bra och jag hade femte bästa tid. Starten var ganska okej, men inte en av mina bästa. Jag hängde med bra och hann med cirka halva racet innan jag fick punktering på höger bakdäck. Jag hann i alla fall sätta femte bästa tid och i andra starten var jag med bättre och lyckades ta några placeringar genom att gå på högersidan mot betonmuren. Jag hamnade bakom Christoffer Graff när hans bil plötsligt läckte ut en del olja. Efter lite slirande lyckades jag komma upp på tredjeplats, en placering som jag höll hela vägen in i mål. Första pallplatsen i VOC kom mycket tidigare än väntat.

 

 

Raceweek 2011

Då var premiären i 850:n avklarad! Jag trivs verkligen med 850:n och har nu börjat få bilen och mig att stämma tillsammans. Första träningarna kördes med de inställningar som Marcus Larsson hade förra säsongen när han körde bilen. Jag insåg att hans körstil inte stämde riktigt överens med min, så det var bara att börja ändra inställningarna mellan träningar och race. Det blev en hel del tid under bilen och jag fick god hjälp av Richard Edberg som kör 855 #69 i VOC. Jag är ute efter att bilens bakände ska sladda lite mer när det svänger. Jag är på god väg, men har en bit kvar. Men det var ju så det var tänkt, att resten av den här säsongen ska ägnas åt att få ihop mig och bilen. Så jag är nöjd med resultatet så här långt. På lördagen slutade jag på en nionde plats och på söndagen efter en åktur över gräsmattan på en åttonde plats. Nästa tävling körs 19-20 augusti på Falkenbergs motorbana.

 

 

17 juli 2011

Mitt under reparationerna av Clion efter sammanstötningen med Henric Skoog, började tankarna och diskussionerna i teamet mer och mer glida över till Volvo Original Cup, något som vi inte tänkt förrän till säsongen 2012. Men Marcus Larssons 850 var till salu och vi slog till, åkte ner i torsdags och hämtade den och sedan var det att börja lära sig skruva Volvo istället. Vi tog beslutet att det är ett gyllene tillfälle att hoppa över till VOC mitt i säsongen. Tre deltävlingar utan någon press utan mycket tid att lära känna bilen och hitta rätt inställningar för mig. Till raceweek blir det premiär i en ny klass. Det känns både roligt och nervöst. Det känns som om det är hög tid att gå vidare efter tre och en halv säsong i Renaul Junior Cup. Fast det blir med en del saknad, tiden med Clion har varit både rolig och har framförallt utvecklat mig som förare. Jag har också lärt känna många härliga människor under denna tid varav många säkert kommer att förbli vänner för livet. Återkommer med rapport efter Raceweek 28-31 juli.

Start