Här kan du läsa om tävlingar, träningar med Clion under min tid i Renault Junior Cup.

Längre ner på sidan finns foton från de olika tävlingarna.

 

 

Finalen 25 - 26/9-2010, Kinnekulle Ring

Vädret visade sig inte från sin bästa sida, regn och blåst. Jag fick till en fjärde tid på kvalet, men fick inte till någon bra start så jag kunde inte avancera i fältet. I böjen före lillrakan fick jag en sladd och gick av banan ut i gruset där jag fastnade och var tvungen att bogseras bort. Slut på säsongen för min del. Säsongen i sin helhet blev väl inte helt lyckad förutom de tre pallplatserna. Det blev en del avåkningar och missat race på grund av trasig vattenpump.

Trots detta känner jag att både jag och bilen har utvecklats under säsongen. Nu är det en del att fixa med under vinterhalvåret, bl.a. ska styrningen fixas till. Det känns som om nästa säsong blir bättre än denna, förutsättningarna är bättre både för mig och bilen. Så det är bara att komma igen!

Nu återstår bara mekrace och clioträning innan säsongen på asfalt är helt slut.

Hoppas att det blir en bra och kall vinter, så det kan bli lite iskörning längre fram. Jag återkommer med mer om detta och bara Kung Bore är lite vänlig.

Annars syns vi till våren igen, testhelg någon gång i april.

Deltävling 5 27 - 28/8-2010, Falkenberg

På träningen på fredagen kändes bilen helt kanon och jag satte näst bästa tid. På kvalet gick det inte lika bra och jag fick sjunde tid. Jag fick återigen en kanonstart och körde upp mig till en tredjeplats innan vi var ute ur chikanen. Sedan följde en skön fight med August Krokström på andra plats. Vi bytte placering ett par gånger, men August var före mig i mål så racet slutade med en tredjeplats. Eftersom August och jag fightades under racet fick jag inte till någon helt bra tid, jag startade femma i race 2. Fick till en bra start och var trea när vi kom fram till chikanen, där blev jag vänd av en konkurrent och hamnade utanför banan. Oturligt nog fastnade ett däck under spoilern på min bil och jag fick släpa mig in i depån för att få hjälp att få bort det. (Tack Ronnie). Tyvärr var jag ett helt varv efter när jag kom ut igen så det blev en trettondeplats för mig och jag fick bara med mig ett enda poäng.

 

Raceweek 28/7 - 1/8-2010, Kinnekulle Ring

Inför raceweek hade mina dämpare bak blivit renoverade och jag hade fått nya fjädrar fram. Jag kände att jag behövde en del träning för att lära känna bilen på nytt. Det kändes bra och jag hade fjärdetid i kvalet som kördes i regn, i race 1 blev jag fyra, men jag hade inte bättre än sjunde tid. Race 2 kördes i regn och det var inte lätt att ställa in bilen och teamet lyckades inte pricka helt rätt, jag lyckades bara köra upp mig en placering och slutade på sjätte plats.

 

Deltävling 3 3-4/7-2010 Kinnekulle Ring

Till den här helgen har mina päron spenderat åtskilliga timmar under bilen. De har fixat till så att min bakaxel blev rak. Men inte heller denna helg blev utan strul och problem. Under lördagens kval gick min vattenpump sönder. Jag hade ändå tur i oturen, precis när jag gick in i depå för att ändra däcktrycket sprack vattenpumpen, detta gjorde att inte topplocket hann gå sönder. Tyvärr hann vi inte få i den nya pumpen, som vi fick låna av Richard Hansson, nr 17, till det första racet. Tack också till Håkan Malmborg för lån av packningar, Ronnie Linusson och Magnus Krokström för all hjälp med mekandet. Vilka underbara konkurrenter och konkurrenters pappor det finns! I andra racet fick jag starta sist eftersom jag inte fått någon tid i första racet. Från tolfte plats avslutade jag racet med att komma femma.

 

Deltävling 2 30-31/5-2010 Kinnekulle Ring

Detta var en tävling med en hel del otur och krångel. Under första racet gick mitt ena motorfäste av och bilen skakade som om vi körde i skogen. Jag kom in på åttonde plats. I andra racet lyckades jag ta mig från åttonde plats i startfältet upp till tredje plats innan bron. En kanonstart! Tyvärr blev jag avknuffad under bron och klippte en hel del gräs innan jag kom upp på banan igen. Nu var jag sist i fältet, men kom ikapp och om några medtävlande och slutade på ytterligare en åttondeplats. Ingen av mina bästa helger.

 

Premiär 1-2/5-2010 Gelleråsen, Karlskoga

Eftersom banan var uthyrd under fredagen och det inte skulle bli någon fri träning var jag uppe under onsdagen för att testa banan. Det regnade massor, men jag fick till det ganska bra. Jag och Rickard Hansson körde en hel del ihop. Det var en skön känsla att köra om en Ferrari 434 och en av de nya Camaro Cup bilarna.

Lördagen började med en fri träning och sedan var det dags för kval. Jag kom in på en fjärde tid och startade alltså första racet i andra ledet. Starten blev kanon och jag kom ut på en andraplats som jag sedan höll hela vägen in i mål. Första pallplatsen =))).

Jag hade bästa tid under racet och startade i pole på söndag morgon. (Också detta för första gången). Starten blev helt okej, men under andra varvet blev jag omkörd av först Richard H och sedan Rickard E. Jag behöll tredje platsen in i mål och hamnade på pallen för andra gången!

Nu är det bara hem och ladda om och fixa lite med bilen. Jag längtar redan till nästa race i slutet av maj.

 

Testhelg 17-18/4-2010

Testen visade att det var lite problem med styrningen, ena styraxeln hoppade ur och jag gjorde en vända i gruset och fick åka lastare tillbaka till depån. Tack var Charlie och Richard H fick vi ihop bilen och jag kunde köra sista testet. Hem till verkstaden igen och fixa till framvagnen.

 

Söndag 4/12-2010

Nu är det snart dags att dra igång årets säsong med en testhelg på Kinnekulle Ring. Den 17 och 18 april varvas motorerna upp och däcken värms =)

Det är lite kvar att pyssla med. Bakaxeln ska justeras så att jag förhoppningsvis slipper hoppa omkring som en känguru. Efter allt jobb med bromsarna behöver jag provköra bilen för att känna på dem. Sen ska det fixas lite med stylingen.

Fotogalleri

Klicka på bilderna nedan för att se fler bilder från de olika tävlingarna

 

Premiären Karlskoga Deltävlling 2 Kinnekulle Deltävling 3 Kinnekulle

Raceweek Kinnekulle

Deltävling 5 Falkenberg

Finalen Kinnekulle

Start

Fakta om mig

Gästbok

Kontakt

Länkar